انگیزه خود را برای درس خواندن چگونه بالا ببریم؟
درس خواندن همیشه یکی از کارهای دشوار بوده زیرا نیروی قدرتمندی برای ترغیب شدن نداشتیم تا وقتی که مجبور شویم.
یعنی شب امتحان که چاره ای نداشتیم
ما انسان ها برای انجام تمام کارهای خودمان نیاز به انگیزه داریم از لباس و خوراک بگیرید تا درس خواندن و حتی کارهای شیطنت آمیز که بعضی انسان ها انجام می دهند اما نوع انگیزه و چگونگی ایجاد انگیزه می تواند تعیین کند که آینده قرار است به چه جایگاهی برسیم و ایجاد درست انگیزه برای درس خواندن می تواند ما را نسبت به بقیه متمایز کند .
انگیزه های مختلفی برای درس خواندن وجود دارد ما میخواهیم در این مقاله به آنها بپردازیم:
فرار از شکست ها در درس
اولین دلیلی که ما را با آن آشنا کرده اند انگیزه فرار از شکست است که در درس خواندن به صورت فرار از قبول نشدن در درس ،فرار از سرزنش پدر و مادر و امثال اینهاست فرد برای اینکه در مقایل یک واکنش و عکس العمل منفی قرار نگیرد تلاش می کند و این انگیزه درس خواندن او می شود. این نوع انگیزه شاید تاثیر گذار باشد اما خیلی لذت بخش نخواهد بود و ته دل فرد ناراضی خواهد بود زیرا ریشه در ترس دارد از این نوع انگیزه فقط باید زمانی استفاده کرد که چاره دیگری نداریم و تنها راه این است همچنین برای وقتی که زمان نداریم.
به دست آوردن نمره های خوب
انگیزه بعدی ما برای درس خواندن تلاش برای رسیدن به نمره های خوب و حمایت های دیگران است ، در این نوع انگیزه افراد به شدت تلاش می کنند نمره ای عالی بدست بیاورند. فقط ایتکه قبول شوند تلاش نمی کنند و از شدت تلاش بالایی برخوردار هستند چرا که نتایج درخشانی برایشان در بر دارد اما این نوع انگیزه دو ریشه دارد: ریشه تضعیف کننده که برای اثبات خود به دیگران و فخر فروشی نمره های بالا را طلب می کنند و ریشه تقویت کننده که برای اثبات به خودشان و در جهت اهداف بلند مدتشات تلاش می کنند کسانی که ریشه انگیزه شان تقویت کننده است نتایج مطلوب تری می گیرند همچنین احساس رضایت بیشتری دارند.
علاقه زیاد به درس داشتن
اما سومین گروهی که برای درس خواندن تلاش می کنند ،کسانی هستند که بخاطر علاقه به درس تلاش می کنند این افراد اگر زمینه درسیشان با علاقه شان یکی باشد یا نابغه در کار خود می شوند یا به جایگاه بالایی میرسند(البته فاکتور های دیگری در این نابغه شدن نیز وجود دارد) این افراد بخاطر عشق و علاقه درونیشان درس می خوانند،واینکه دیگران چگونه راجبه آن ها فکر می کنند برایشان مهم نیست و این دسته ار دو دسته قبلی احساس رضایت بیشتر، آرامش بیشتر و نمرات بهتری دارند اما سبک زندگی متفائت تری دارند مثلا ممکن است در یک در س تخصصی سخت بالاترین نمره را بگیرند اما در یک درس راحت عمومی از همه نمره کمتری بگیرند و این بخاطر علاقه شان است
قوی ترین و به روزترین تکنیک در تغییر نوع انگیزه و تغییر نگرشتان برای درس خواندن است. اگر از درسی بدتان می آید یا حوصله اش را ندارید سعی کنید ذهن خودتان را گول بزنید و به آن به چشم یک بازی و تفریح نگاه کنید ، شاید کمی مسخره به نظر برسد اما این کار فوق العاده اثر بخش است ، سعی کنید در ذهنتان کارهایتان را به چشم تفریح نگاه کنید.
رنج و لذت در ایجاد انگیزه برای درس خواندن
این دلایل هم می تواند مثبت باشد هم منفی به این صورت که برای درس خواندن دلایل مثبت داشته باشیم هم دلایل منفی برای درس نخواندمان، به عنوان نمونه هدفتان رسیدن به نمره مورد نظرتان می تواند یک دلیل مثبت برای درس خواندن باشد وقبول نشدن در درس مورد نظر یک دلیل منفی که می تواند شما را تحریک کند که درس بخوانید اول باید این دلایل را پیدا کنید که چرا درس می خوانید مثلاُ دلایلی چون نمره بالا، قبولی، مورد تشویق دیگران قرار گرفتن وخانواده، موقعیت اجتماعی خوب و امثال اینها
و دلایلی منفی :که اگر درس نخوانید چه اتفاقاتی می افتد مثل قبول نشدن، انتقاد دیگران از من، مورد تخریب قرار گرفتن توسط دیگران، جایگاه اجتماعی بد و….. بعداز پیدا کردن ونوشتن این دلایل حالا شروع می کنید به بزرگنمایی این دلایل در ذهنتان یعنی این دلایل رادر ذهنتان به صورت اغراق آمیز می بینید که اگر درس بخوانید نمره های عالی می گیرید واتفاقات خیلی خوبی می افتد واگر قبول نشدید اتفاقات بدی رخ می دهد و حتی اینها را بنویسید و با خودتان مرور کنید این کار باعث میشود شما انگیزه برای درس خواندنتان به دست بیاورید. این تکنیک بسیار قدرتمند است که کمکتان می کند، حتماُ از آن استفاده کنید برای اینکه انگیزه برای درس خواندن به دست بیاورید.
امروز همان روزی است که دیروز می گفتید از فردا آغاز خواهم کرد! اگر امروز آغاز نکنید هیچوقت نمی توانید آغاز کنید
وقت هنر نمایی شماست ! بلند شوید و بیاغازید.