0912-837-5747

برنامه ریزی از نوع کنکوری

ما در  این مقاله به شما کمک می کنیم که یک برنامه بی نقص داشته باشید  تا موفقیت خود را دو چندان  کنید.
برنامه ای موثر و جدید برای داوطلبان کنکور۹۲
سلام به تمام کنکوری های عزیز اگر واقعیت این است که هیچ گاه برنامه ریزی تان عملی نشد…
اگر ساعت های زیادی صرف نوشتن برنامه تان کردید، اما بعد از چند هفته یا چند روز!! می بینید توان اجرایی کردن آن را ندارید…
برنامه ریزی به معنای سختی دادن یا به زحمت انداختن شما نیست، بلعکس برای راحتی کار شماست.
درواقع،  چون از اصول و روش آن مطلع نیستید،  یا سخت می گیرید یا به برنامه ریختن اعتقادی ندارید! در مقاله قبلی به چراهای شما در  برنامه ریزی پاسخ گفتیم…

 

در این مقاله  اکثر اصول برنامه را به شما خواهیم آموخت تا بتوانید با استفاده از آن، یک برنامه فردی و خاص برای خودتان طراحی  کنید.
 روشن است، تمامی داوطلبان نیاز به برنامه مشخص دارند، اما نکته اینجاست که این برنامه چقدر به واقعیت نزدیک است…!
۱.قبل از هر چیزی می بایست ظرفیت خواندن و توان علمی شما مشخص باشد، که متناسب با آن زمان و میزان مطالعه شما برای کنکور تعیین می شود.
 چقدر در روز ( یا شب!) ، حداقل برای شروع کارتان، می توانید مفید باشید؟
 آن را تعیین کنید و طبق آن تعداد دروسی که قرار است بخوانید را در آن ساعت ها پخش کنید…
دقت کنید درس را در زمان پخش کنید نه زمان را در درس!
 به عنوان مثال، نگویید ۲ ساعت برای درس زبان..
از کجا می دانید؟ ممکن است به دلایلی زودتر یا دیرتر تمام شود!
کیفیت را فدای کمیت نکنید…
 2.در مرحله دوم  مشخص کنید درس خوانِ شب هستید یا روز، که شروع کاریتان و پایان آن،دقیقامعلوم باشد ( نه اینکه فقط شب یا فقط روز)…
منظور اینکه، می توانید تا پاسی از شب بیدار بمانید و مفید بخوانید یا با بیدار شدن هنگام خروس خوان موافق هستید.
این نکته را هم اضافه کنیم که سیکل خواب تنظیم شده ای داشته باشید، به طور متوسط  8-7 ساعت خواب،مناسب است + استراحت کوتاه بعد از ناهارتان.
۳. مشخص کنید چه کتاب هایی دارید… خواندن و البته فهمیدن آنها می شود هدف و برنامه کلی و نهاییتان در کنکور…(برنامه بلند مدت).
دوره تابستان،معروف به خواندن دروس پایه شده! اما تعیین کنید دروس کدام یک از سال های دوم، سوم، چهارم نیاز به مدت زمان بیشتری برای خودآموزی و درک، نیاز دارد…
البته گاهی بعضی از کنکوری ها به اشتباه، تنها برای یک سری از دروس برنامه ریزی می کنند تا به پایان برسند و بعد سراغ سریِ بعدیِ دروس می روند…به این صورت برآورد می کنند که، به عنوان مثال، ۳سال درس دین و زندگی را،از بین دروس عمومی، در تابستان بخوانم،بعد که کامل خواندم، بعد از آن  دروس دیگر را به همین صورت در ماه های دیگر … این روش بسیار اشتباهی است…
اگر از سال دوم شروع کردید؛ می بایست دروس این سال را در یک ماه بخوانید…(البته نه تماما! منظور اینکه به تمام دروس ، برای مثال سال دومی که گفتیم، اعم از اختصاصی و  عمومی  توجه کنید.)
 4. دقت کنید برای رسیدن به برنامه های بلند مدت می بایست به برنامه های کوتاه مدت خود توجه کنید، به عبارت دیگر، وقتی به برنامه های کوچک روزانه خود عمل نکنید، چطور ممکن است به اهداف خود برسید؟!!
برای این کار، برنامه بلند مدت و زمان خود را به ماهانه، هفتگی و روزانه تقسیم کنید… یعنی مشخص کنید طی این ماه چه دروسی و کدام قسمت ها باید مطالعه شود، بعد آنرا در برنامه هفتگی و روزانه خود قرار دهید.
برای اینکار می توانید با برنامه آزمونی که در آن شرکت می کنید هماهنگ باشید…
یادتان بماند برای آزمون های آزمایشی که استرس تراز یا درصد دروس نداشته باشید، یا اینکه خجالت بکشید درصدهای پایینی دارید، شما با دادن هر آزمون علاوه بر فهمیدن نقاط ضعف خود، با محیط آزمون کنکور آشنا می شوید و مهارت هایی کسب می کنید که در آزمون اصلی قطعا به شما کمک خواهند کرد.
 5. هرازچندگاهی، از دیدِ یک منتقد و مشاور کنکوری، خودتان از دور به برنامه تان  نگاه کنید و کیفیت کار خود را بسنجید…دقت کنید که آیا با برنامه کوتاه مدت می توانید برنامه بلند مدت خود را پوشش دهید، در غیر این صورت بر کیفیت یا سرعت کار خود بیفزایید…

۶.برنامه خود را به صورتی بنویسید که در روز و هفته، ساعتی برای جبران عقب ماندگی هایتان داشته باشید…( تا در ماه جمع بندی کنید و یا بتوانید مروری بر آنچه که خوانده اید داشته باشید)
۷. در حین اجرای برنامه، بین دروس اختصاصی و عمومی اعتدال برقرار کنید. به هیچ وجه  4درس عمومی را دست کم نگیرید.

 8. ذکر این نکته را در اینجا ضروری می بینیم که، برای ابتدای کار، در تست زدن، سرعت نباید ملاک باشد.
شما پس از تست زدن و از  جواب دان به آن، حتما تک تک گزینه ها را بررسی کنید.
بدین ترتیب بعد از چندین تست، خواهید دید بسیاری از مطالب در لا به لای تست ها درک و دوره می شوند.
مثلا یکی از تست های ادبیات به این صورت می باشد:
مجموعه های سرود رگبار و عبور سروده کیست؟   (سراسری هنر۸۱)
۱.حمید سبزواری 
2. سلمان هراتی 
3. شمس کسایی   
4.موسی گرمارودی خب! 
شاید شما با دیدن این تست، به سرعت گزینه ۴ را انتخاب کنید و از این تست بگذرید…
حرف ما این است که، در روزهایی که فرصت دارید از هیچ چیزی به سادگی نگذرید،  در اینجا آثار تمام اشخاص در گزینه ها را بررسی کنید،تصور کنید چند بار، مثلا حمید سبزواری در
تست ها تکرار شود، این کار به نوبه ی خود مرور و تکرار است و تکرار مادر یادگیری است.
این تنها نمونه ای از کارهایی است که شما در تست زنی می توانید انجام دهید.

۹.همانطور که در مقاله قبلی ذکر شد، به هیچ دلیلی هیچ درسی یا هیچ بخشی از درس را کنار نگذارید، به اندازه کافی زمان در اختیار شما هست، پس تا می توانید یاد بگیرید و مهارت های کنکوری خود را تقویت کنید …

۱۰. تمام کارها و برنامه های درسی  که قرار است انجام دهید و یا انجامشان داده اید را حتما یادداشت کنید.
بنویسید چقدر مطالعه داشته اید و  آیا از عملکرد و کیفیت خواندن، تست زدن، مرور … راضی بوده اید؟ اگر نه! دلیلش را بیابید به فکر اصلاح آن باشید.
هرشب نگاهی به روزی که پشت سر گذاشته اید بیندازید و بدانید فردا قرار است چه کارهایی انجام دهید.

 11. به پیشرفت درسی خود اهمیت دهید و به خاطر آن برای خودتان جایزه ای در نظر بگیرید. به این صورت که بعد از اینکه چند هفته مطالعه داشته اید، حتما متوجه میانگین ساعت مطالعه خودتان در روز و هفته می شوید…
سعی کنید این میانگین را افزایش دهید، نه به صورت انی و غیر منتظره! نیم ساعت پیشرفت هم برای شروع کارتان خیلی خوب است ، حتی برای این پیشرفت کوچک هم به خودتان پاداش دهید، برای پیشرفت های بیشتر پاداش های بهتری در نظر بگیرید …
شاید موانع و مشکلات زیادی باعث شود که با برنامه ریزیتان  هماهنگ نشوید، اما یا این موانع همیشگی نیستند که در این صورت می توانید در ساعت ذخیره روزانه یا هفتگی خود جبران کنید.
یا اگر موانع همیشگی و یا مهمی  هستند، می بایست برنامه خود را با آن تطبیق دهید و یا به دنبال راهِ چاره باشید! در هر شرایطی نسبت به برنامه ریزی خود متعهد و مسئول باشید…
انسان هم می تونه دایره باشه هم یه خط راست ،تا ابد دورخودت بچرخی یا تا بی نهایت ادامه بدی….
مطمئن باشید اگر با برنامه و ذهنیت مشخصی پیش بروید می توانید تا بی نهایت ادامه دهید.

 موفق تر از همیشه باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس تلفنی