چگونه دین و زندگی را ۱۰۰ % بزنیم؟
وقتی که کتاب معارف اسلامی تبدیل به دین و زندگی شد، برای اولین بار در کنکور فنی و حرفه ای ۸۵ سراسری، از ان سوال مطرح گردید اینجانب حسین احمدی به آنها پاسخ دادم به لطف خداوند به عنوان اولینپاسخگوی دین و زندگی کنکور در سراسر کشور، مطرح گردیدم. (رجوع شود به انتشارات بقاء، دفترچه پاسخ سوالات کنکور فنی و حرفه ای ۱۳۸۵) در کنکور ۸۶ که دین و زندگی برای اولین بار در کنکور سراسری تجربی، ریاضی، هنر، انسانی سوال گردید یک سال تمام در برنامه های رادیویی موج روز، روش مطالعه آن را آموزش دادم و آن سال تنها یک نفر در کل ایران صد در صد زد و به لطف خداوند این افتخار نیز به بنده رسید و تنها خانم اصل نیا، شاگردم از فریمان این درس را صد در صد زد و بعد از ۹ سال از فریمان پزشکی قبول شد. امسال نیز این درس را امین صیقل زنان صد در صد زده است که روش موفقیت خود را برای شما شرح می دهد.
امین که رتبه ی ۲۰ کنکور سراسری و رتبه ۱۵ منطقه ۱، هم شده است می گوید: صد در صد زدن دین و زندگی یا هر درس دیگری چیز عجیب و غریبی نیست. کار آسانی نیست اما خیلی هم دور از ذهن نیست. برای این که کسی درسی را در کنکور صد در صد بزند باید یک سری عوامل دست به دست هم بدهند. قبل از این که چندتا نکته ی مفید رو در مورد درس دین و زندگی و نحوه ی صد درصد زدنش برایتان توضیح بدهم می خواهم ضرورت داشتن یک یا دو تا صد در صد رو برای کسانی که می خواهند رتبه ی برتر کنکور بشوند را برای شما دوستان عزیزم روشن کنم. با بررسی نتایج کنکورهای سال گذشته و کنکور۹۰ که خودم باهاش درگیر بودم به من ثابت شدکه تفاوت رتبه ی تک رقمی و رتبه ی زیر ۵۰ را تا حد زیادی داشتن۱۰۰ درکارنامه تعیین می کند.کما اینکه رتبه های تک رقمی کنکور ۹۰ با این که در بعضی درس ها از رتبه های دو رقمی ضعیفتر کارکرده بودند اما با زدن یک یا دو تا صد، تک رقمی کنکور شدند. در واقع صد زدن می تواند تا حدی ضعف شما در درس های دیگر را پوشش دهد چون ۱۰۰ زدن یک درس به این معناست که گویی شما در دفترچه ی خود تست های اضافی دارید که بقیه فاقد آن ها هستند و این خیلی شما رو جلو می اندارد.
اما برگردیم به بحث اصلی مون که درس شیرین دین و زندگی بود. دین و زندگی درسی است که شاید خیلی از بچه ها دل خوشی ازش ندارید اما من به شما قول می دهم اگر این درس را با روش درستش بخو انید، نه تنها به شما فشار نمی آید بلکه می تواند به درس اوقات خستگی شما تبدیل شود. عواملی را که در ابتدای صحبتم از آن ها یاد کردم یک به یک نام می برم و برای هرکدام توضیح مختصری ارایه می دهم:
۱ _ تکرار، تکرار، تکرار: اگر از کسا نی که در درس دین و زندگی نتیجه ی عالی گرفته اند رمز موفقیت شان را سؤال کنی قطعا و حتما اولین جواب آنها همین عاملی است که از آن ها یاد کردم. خیلی از تست های دین و زندگی به شکلی مطرح می شوند که دانش آموز بایستی خط به خط و کلمه به کلمه ی کتاب را از حفظ باشد که این امر جز با تکرار زیاد میسر نمی شود. شاید بپرسید خودت که دین و زندگی را۱۰۰ زدی چند بار کتاب ها را خواندی؟ راستش را بخواهید هیچ کدام از ۳ کتاب دین و زندگی را کمتر از ۱۰ بارنخوانده ام. آن هم نه ۱۰ بار سطحی خواندن. هر دفعه که درسی را دوباره می خواندم سعی می کردم عمقی تر ومفهومی تر از بار قبل بخوانم تا نکات پنهانی که در درس ها وجود دارد کم کم برایم روشن شود. پس مضایقه نکنید و هر چقدرکه می توانید بخوانید.
۲ _ داشتن یک تصویر کلی از هر کتاب، درس و پاراگراف قبل از مطالعه ی عمقی: وقتی بدانید که چه می خواهید یاد بگیرید ذهن شما آمادگی بسیار بیشتری برای جذب مطالب دارد پس همین الآن کتاب های دوم، سوم و پیش را جلوی تان بازکنید و ببینید در هرکدام از آ ن ها مقصد و جهت گیری کلی کتاب چیست. در مورد درس ها و پاراگراف ها هم قبل از شروع مطالعه با تندخوا نی، اصل مطلب هر درس یا پاراگراف را بگیرید و بعد شروع به مطالعه ی عمیق کنید. این به شما کمک می کند که مطالب را به صورت سازمان یافته یاد بگیرید و در هنگام یاد آ وری خیلی سریع سراغ همان بخشی بروید که لازمش دار ید.
۳ _ فهم ارتباط بین تیترها و آیات، احادیث، ابیات و متونی که بعد ازآن ها می آید: درکتاب های دین و زندگی بسیار پیش می آید که بین تیتر و آیه، حدیث یا بیتی که مربوط به آن است ۲ یا چند صفحه فاصله می افتد و این فاصله جاییست که طراحان کنکور را مثل آهنربا به خود جذب می کند تا کنکوری هایی را که فقط خط به خط مطالب را می خوانده اند و پیش می رفته اند ازداوطلبانی که با رسیدن به هر تیتر حواس شان را جمع کرده بودند که آیات، احادیث و هرچه که به نوعی با آن ارتباط دارد را به شکل منسجم مطالعه کنند، جدا سازند. پس حسابی حواس تان به ارتباط بین تیتر و مطالب بعدش باشد!
۴_ یادگیری تکنیک های خاص تست زنی برای بعضی مطالب خاص: هرچه به عوامل پایانی نزدیک می شویم روی سخن من به سمت دانش آموزانی تغییر می کند که از دین و زندگی در کنکور ۹۳ را بالای ۹۰ می خواهند.
دوستان بعضی موضوعات در درس دین و زندگی به شکلی است که طراحان محترم خیلی می توانند روی آن ها مانور بدهند. از جمله ی این مباحث، بحث قضا و قدر در دین و زندگی پیش دانشگاهی است. اینجا تنها موردی است که شما بهتر است از کسانی که راه صحیح زدن این تست ها را بلد هستند کمک بگیرید. در مورد خود من سؤالی که ممکن بود در کنکور وقت زیادی از من بگیرد باکمک دی وی دی های دین و زندگی استاد احمدی در کمتر از ۱۰ ثانیه به آن پاسخ دادم. البته هرکدام از شما می تو انید تکنیک های خاص خودتان را داشته باشید و یا از تکنیک هایی که سال ها بوده و روی آن ها کارشده و به جامعیت و کامل بودن نسبی رسیده اند استفاده کنید.
۵_ اندیشه و تحقیق ها فراموش نشود! مخصوص صد در صدی ها: این یکی آ خر، مثل همان فوت کوزه گری می ماند. البته فقط دوستانی این بخش را جدی بگیرند که از دین و زندگی هیچ چیز به جز۱۰۰ در کارنامه ی کنکورشان نمی خواهند.
دوستان اندیشه وتحقیق ها و یا هرفعالیتی که درکتاب آمده است و جزو حذفیات کنکور نیست را با دقت مطالعه کنید. تمام آیاتی که از شما خواسته شده را پیدا کنید و در همان صفحه در کتاب خود یادداشت کنید. واقعأ حیف است که سؤال آسانی که از اندیشه و تحقیق خواهد آمد را به خاطر یک تنبلی کوچک از دست بدهید.
در این مقاله سعی کردم آن چه را که برای ۱۰۰ زدن دین و زندگی لازم است بدانید و رعایت کنید، برایتان به طور خلاصه شرح دهم. به امید این که با به کار بستن این راهنمایی ها به آن چه که استحقاقش را دارید برسید.
حق شما رتبه ی برتر شدن است که بدون شک با تلاش در مسیر صحیح به آن خواهید رسید همانطور که رتبه ی ۴ کنکور ۹۱ در رشته های انسانی با استفاده از منابع صحیح که در اختیارش قرار دادم توانست به خواسته خود که حقوق دانشگاه تهران بود برسد و در مقاله های بعد در مورد اینکه چگونه رتبه برتر شویم با شما بیشتر صحبت می کنم.
امین صیقل زنان مشهدی
برای موفقیت در کنکور با تدریس حرفه ای اساتید برتر کشور و کنکور آسان است
همراه باشید
استاد احمدی ، مهندس امیر مسعودی ، مهندس عارف ربیعیان ، دکتر مهدی شیخی
جهت دریافت مشاوره و برنامه ریزی درسی در تعطیلات نوروز با شماره های
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
تماس بگیرید