0912-837-5747

مدیریت روابط عاطفی به شیوه کنکور آسان است

مدیریت روابط عاطفی به شیوه کنکور آسان است

پیغام های زیادی به ما می رسد و راهنمایی می خواهند که موضوع آن، روابط عاطفی در سال کنکور و مدیریت آن می باشد. به زبان ساده تر عشق و عاشقی در زمان کنکور!

اما چه کنیم تا این روابط به نتیجه کنکور آسیب زیادی وارد نکند؟ قصد ما نصیحت کردن نیست! هدف ما دادن اطلاعات و آگاهی در این زمینه است. تا بتوانید بهترین تصمیم و بهترین رفتار ممکن را داشته باشید. تا به هدف دلخواهتان در آزمون سراسری برسید. ممکن است با تمام راهکارها موافق نباشید. این انتخاب شما است که از آنها استفاده کنید یا نکنید!
آسیب های روابط عاطفی در سال کنکور

تابحال فکر کرده اید روابط عاطفی در سال کنکور چه آسیب هایی می تواند داشته باشد؟ در دو حوزه می توان این موضوع را بررسی کرد. آن هم تحت الشعاع قرار دادن کمیت و کیفیت مطالعه تان است. این دو حوزه رابطه مستقیمی در نتیجه کنکور دارد. اما چگونه عشق و عاشقی در دوران کنکور می تواند روی کیفیت مطالعه تاثیر بگذارد؟

در ابتدای هر رابطه ای تازگی ها و جذابیت های خاصی وجود دارد. زمان مطالعه ممکن است یکدفعه فکرتان به سمت رابطه برود. یا رویاپردازی ها و فانتزی های خاصی در ذهن تان بیاید. همین باعث می شود کیفیت مطالعه و تمرکزتان پائین بیاید. به نقل از سعدی: هرگز حضور حاضر و غایب شنیده ای؟ من در میان جمع و فکرم جای دیگر است! شما درس می خوانید اما بخش عمده ای از تمرکزتان جای دیگری است.

همچنین کمیت مطالعه تان هم پائین خواهد آمد. وقتی وارد رابطه ای می شوید، قطعا باید برای آن زمانی اختصاص دهید. پیام دادن در تلگرام و بیرون رفتن ها باعث می شود تا بخش زیادی از وقت تان گرفته شود. همچنین ساعت مطالعه تان هم افت می کند. که باعث صدمه زدن به نتیجه کنکورتان خواهد شد.

پس شکی نیست که روابط عاطفی بر کیفیت و کمیت مطالعه تان تاثیر مستقیم می گذارد. مطمئنا برای عده ای کمیت و کیفیت خیلی افت خواهد کرد. برای عده دیگری ممکن است کمتر افت پیدا کند. این بستگی به نوع رابطه و هر شخصی دارد.
مراقب توجیه های روابط عاطفی باشید!

بعضی ها توجیه های جالبی از رابطه خود دراند. شخصی می گفت: من برای رفع اشکال دوست شدم! پرسیدم: یعنی معلم یا دوست دیگری برای رفع اشکال نداری؟! حتما باید برای رفع اشکال پیش او بروی؟! شخص دیگری می گفت: قبلا دوساعت درس می خوندم. از وقتی دوست شدم، روزی ۱۲ ساعت درس می خونم! انگیزه من برای درس خوندن شده!

به او گفتم، اگر این رابطه قطع شود احتمال دارد همان دو ساعت هم درس نخواند. زیرا اینها انگیزه های بیرونی هستند. به آنها انگیزه های هویجی می گویند. به درد نمی خورند چون موقت هستند. در این صورت درس خواندن تان وابسته به دیگران می شود. اگر به خاطر کسی درس می خوانید، لطفا در مورد رابطه تان تجدید نظر کنید.

یا می گویند: این رابطه از ما وقت و انرژی نمی گیرد. وقتی می گویم پس رابطه را تمام کن، می گویند نمی توانیم. یا می گویند اصلا رابطه جدی نیست. می گویم خب طرف مقابل را بلاک کن! می گویند: نه نمی شود. زیرا خودشان هم می دانند فقط توجیه می کنند!

واقعیت این است که در سن ۱۸ سالگی ملاک های افراد هنوز جا نیفتاده است. بنابراین انتخاب ها از روی احساسات است و خیلی سریع صورت می گیرد. عجیب است که این روابط پایدار نخواهند بود. لطفا خودتان را گول نزنید.

چگونه روابط عاطفی را مدیریت کنیم؟

برای اینکه بتوانید روابط عاطفی را مدیریت کنید، باید ببینید در چه مرحله ای هستید. ممکن است اصلا وارد رابطه نشده اید. تنها در فکرتان است وهنوز قضیه جدی نیست. یا ممکن است وارد رابطه ای شده باشید. قبل از هر چیز باید بگوییم، راهکارهایی که ارائه می دهیم، قطعی نیستند. ممکن است گاهی اوقات مسئله پیچیده تر باشد. نیاز به روانشناس یا مشاور باشد. در اینجا تنها پیشنهاداتی مطرح می شوند. که می توانید با توجه به شخصیت خود و نوع رابطه تان، از آنها استفاده کنید یا نکنید!

برای کسی که وارد رابطه نشده است، توصیه قطعی پیشگری است. برای پیشگیری، بهترین کار فیلتر کردن محیط اطراف است. فیلتر کردن مثل آهنگ عاشقانه گوش ندادن. ترک کردن محیط هایی که در آن دربارهه این موضوعات صحبت می شود. مثلا دوستانی که تمام فکر و ذکرشان این موضوعات است را کمتر دیدن. شبکه های اجتماعی را بستن و برای بعد از کنکور گذاشتن. زیرا واقعیت این است که بخشی از زمینه سازی این روابط، به رسانه ها بر میگردد. بهتر است در سال کنکور از رسانه ها بیشتر فاصله بگیرید. تا انرژی و تمرکزتان را روی هدف اصلی خود بگذارید.

برای کسانی که وارد روابط شده اند، این راهکارها می تواند مفید باشد. می توانند با طرف مقابل قرار بگذارند تا روابط را محدود تر کنند. مثلا به هم بگویند در ساعت مشخصی از شب با هم صحبت کنیم. می توانند با هم صحبت منطقی کنند. بگویند موفقیت هر دوی ما هدف اصلی است. اما در حال حاضر رابطه عاطفی ما انرژی مان می گیرد. همین باعث می شود نتوانیم به هدف اصلی مان که درس خواندن است برسیم. پس بیا ادامه رابطه را به بعد از کنکور موکول کنیم. بیشتر از هم فاصله بگیریم. رابطه را قطع نمی کنیم اما به بعد از کنکور موکول کنیم. این هم پیشنهادی است که می توانید انجام دهید. که ممکن است از طرف شما پذیرفته شود یا نشود. این انتخاب شما است.

اما اگر رابطه عاطفی صدمه زیادی به شما وارد می کند، باید با خودتان سبک سنگین کنید. ببینید چه چیزی برایتان اولویت دارد. اگر امسال این روابط را نداشته باشید در سال آینده می توانید داشت! حتی در سال های آینده می توانید تشکیل خانواده بدهید. که هیچ مشکلی نخواهد داشت. اما اگر امسال از کنکورتان عقب بیافتید، شاید چند سال دیگر حوصله دوباره کنکور دادن را نداشته باشید. حتی ممکن است سال بعد هم نتوانید دوباره کنکور دهید. هیچکس شما را بخاطر نداشتن رابطه سرزنش نخواهد کرد! اما رتبه کنکورتان را همه می پرسند. همه می پرسند که چه چیزی قبول شدی. زیرا رتبه کنکورتان بخش مهم تری از آینده شما است. رتبه کنکور باعث می شود کار بهتری پیدا کنید. حتی اگر ازدواج هم کنید ولی کاری نداشته باشید چه فایده ای دارد؟

پس باید ببینید امسال چه چیزی برایتان اولویت و اهمیت بیشتری دارد. داشتن رابطه یا موفق شدن در کنکور. بعد از کنکور می توانید وقت بیشتری برای روابط عاطفی تان اختصاص دهید. توصیه هایی که مطرح شد راهکارهایی عمومی است که برای اکثر افراد مفید خواهد بود. ممکن است بعضی از آنها بدرتان بخورد یا نخورد. پس آنها را متناسب با خود و رابطه تان شخصی سازی کنید. اگر مسائل پیچیده تری در این زمینه داشتید می توانید از کمک روانشناس ها یا مشاوران استفاده کنید. امیدواریم هیچ گونه سوء برداشتی از این توصیه ها و راهکارها نشود.

مهندس احمد سلام مشاور برتر کنکور آسان است
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شماره‌های
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس تلفنی