0912-837-5747

در کنکور آسان است نحوه انتخاب رشته علوم انسانی

در کنکور آسان است نحوه انتخاب رشته علوم انسانی

دانش‌آموزان دبیرستانی در سال نهم باید از میان شاخه‌های علوم انسانی، ریاضی و فیزیک، تجربی، فنی حرفه‌ای و کاردانش یکی را برای ادامه‌ی تحصیل در دبیرستان انتخاب کنند و این امر باعث به وجود آمدن سؤالات بسیاری در ذهن دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان می‌شود.
دانش‌آموزان دبیرستانی در سال نهم باید از میان شاخه‌های علوم انسانی، ریاضی و فیزیک، تجربی، فنی حرفه‌ای و کاردانش یکی را برای ادامه‌ی تحصیل در دبیرستان انتخاب کنند و این امر باعث به وجود آمدن سؤالات بسیاری در ذهن دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان می‌شود. باید گفت این انتخاب از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که اولین انتخاب دانش‌آموز برای تعیین مسیر تحصیلی او در آینده خواهد بود.

اگر شغل‌های محبوب وکالت، مدیریت و روانشناسی را دوست دارید، شما باید در سال نهم دبیرستان رشته‌ی علوم انسانی را انتخاب کنید تا بتوانید با شرکت در کنکور علوم انسانی وارد این رشته‌ها شوید. ما در این ادامه می‌خواهیم در مورد انتخاب رشته‌ی علوم انسانی، کنکور انسانی و رشته‌های دانشگاهی این شاخه بحث کنیم.

تعریف علوم انسانی

موضوع اصلی علوم انسانی مطالعه در مورد مسائل مربوط به انسان‌ها است و گستره‌ی وسیعی از حقوق و اقتصاد و جامعه‌شناسی گرفته تا ادبیات، زبان‌شناسی، روان‌شناسی و … را شامل می‌شود.

علوم انسانی همان‌طور که از نامش پیداست به دانش‌هایی که به مطالعه و بررسی رفتارهای انسانی اعم از رفتارهای فردی یا اجتماعی هستند، مربوط می‌شود. این رشته‌ی دبیرستانی و دانشگاهی از جمله رشته‌هایی است که ویژگی‌های تمدن انسانی را مطالعه کرده و آموزش می‌دهد.

زبان و ادبیات ملل مختلف، ادیان و مذاهب مختلف، علوم ورزشی، باستان‌شناسی، تاریخ، جغرافیا، اقتصاد، جامعه‌شناسی، علوم اجتماعی و مردم‌شناسی، فلسفه و منطق، روانشناسی، مدیریت بخش‌های مختلف اقتصادی، بازرگانی و دولتی، مسائل مربوط به خانواده و علوم تربیتی از محورهای اصلی این رشته محسوب می‌شود.

مهارت‌های مورد نیاز برای تحصیل در این رشته

برای موفقیت و تحصیل در تمامی رشته‌ها به برخی پیش‌نیازها و مهارت‌ها نیاز داریم. تصور غلطی که بین دانش‌آموزان بسیار رایج است که احساس می‌کنند تحصیل در رشته‌ی علوم انسانی به مهارت خاصی نیاز ندارد و موفقیت در آن آسان است و اکثر کسانی که از درس ریاضی فراری هستند به سمت این رشته می‌روند اما باید بدانید این تصورات کاملاً اشتباه است.

اگر در این رشته مهارت‌های لازم را نداشته باشید، در همان دوران دبیرستان نیز توانایی ادامه‌ی تحصیل را نخواهید داشت. این رشته به افرادی با حافظه‌ی قوی برای به خاطر سپردن مطالب درسی نیاز دارد که توانایی بالایی برای برقراری ارتباط با دیگران نیز داشته باشند.

دانش‌آموزان علاقه‌مند به علوم انسانی بایستی به فاکتورهای روابط عمومی قوی و سخنوری، حفظیات قوی و به‌طورکلی مهارت‌های ارتباطی توجه داشته و آن‌ها را تا حدودی کسب نمایند، زیرا رشته‌های دانشگاهی این رشته و مشاغل مربوط به آن‌ها به این مهارت‌ها نیاز دارند.

علاوه بر این مهارت‌ها دانش‌آموزان این رشته باید در دروس ادبیات و زبان عربی نیز دارای پایه‌ای قوی باشند. افرادی که اقدام به انتخاب این رشته در دبیرستان می‌کنند باید توجه داشته باشند در دروس زبان و ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی حدنصاب لازم را به دست آورند.

کنکور انسانی

بعد از فارغ‌التحصیلی در این رشته شما باید وارد فضای رقابتی کنکور شوید. رشته‌ی علوم انسانی با داشتن ۵ زیرگروه یکی از اصلی‌ترین و پرجمعیت‌ترین رشته‌ها در کنکور سراسری است. نکته‌ی مثبتی که در مورد موفقیت در کنکور رشته انسانی حائز اهمیت است، وجود رقابت کمتر نسبت به سایر گروه‌های آموزشی است، یعنی دانش‌آموزان قوی کمتری نسبت به سایر رشته‌های نظری در این گروه وجود دارند.

برای قبولی در رشته‌های پرطرفدار این شاخه باید تلاش فراوانی بکنید، زیرا درصد زیادی از دانش‌آموزان تحصیل‌کرده در این شاخه به دنبال قبولی در این رشته‌های معروف هستند. با توجه به حجم بالای دروس حفظیاتی شما باید یک برنامه‌ریزی درست با زمان‌بندی مناسب برای مطالعه‌ی دروس داشته باشید و بتوانید مطالب را در ذهن خود سامان‌دهی کنید تا در جلسه‌ی کنکور دسترسی سریع به مطالب داشته باشید.

دفترچه‌ی سؤالات آزمون کنکور رشته‌ی انسانی نیز مانند بقیه‌ی رشته‌ها شامل دفترچه‌ی عمومی و تخصصی است.

زبان و ادبیات فارسی، زبان عربی، فرهنگ و معارف اسلامی و زبان خارجی دروس عمومی این رشته و ریاضیات ویژه‌ی علوم انسانی، اقتصاد، تاریخ ادبیات ایران و جهان، آرایه‌های ادبی، ادبیات فارسی ویژه‌ی علوم انسانی، تاریخ ایران و جهان، جغرافیا، جامعه‌شناسی و علوم اجتماعی، منطق، فلسفه و روانشناسی دروس تخصصی این رشته می‌باشند.

رشته‌های دانشگاهی

اگر به رشته‌های حقوق، حسابداری، روان‌شناسی، ادبیات، مدیریت، فلسفه، جامعه‌شناسی، علوم سیاسی و کلیه‌ی رشته‌های مربوط به علوم انسانی علاقه‌مندید و در درس‌های حفظیاتی قوی هستید، رشته‌ی علوم انسانی می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

اگر دوست دارید در آینده وکیل موفقی شوید، باید به دنبال رشته‌ی انسانی باشید. اگر توانایی مدیریتی دارید و یا تمایل به مدیریت کردن دارید، تمامی گرایش‌های مدیریت (صنعتی، بیمه، مالی، دولتی و …) جزو رشته‌ی انسانی هستند.

اکثر حقوق‌دانان، مدیران، فیلسوفان، روان‌شناسان، جامعه‌شناسان، اقتصاددانان کسانی بودند که در رشته‌ی علوم انسانی به تحصیل پرداخته‌اند. بیشتر رشته‌های این شاخه حالت آموزشی دارند، یعنی افراد می‌توانند بعد از فارغ‌التحصیلی به شغل دبیری در مدارس و مراکز آموزشی بپردازند.

بهترین رشته‌های علوم انسانی: معرفی چند رشته محبوب
پرطرفدارترین رشته‌های انسانی

میزان محبوبیت یک شغل با بازار کار و درآمد افرادی که در آن مشغول به کار هستند، رابطه‌ی مستقیمی دارد. نمی‌توان عدد و رقم دقیقی از درآمد بهترین شغل‌ها ارائه داد، یا برخی رشته‌ها را به‌عنوان بهترین رشته‌ها معرفی کرد، زیرا میزان موفقیت فرد در هر رشته به میزان مهارت او در شغل و رشته‌اش بستگی دارد.

رشته‌های روان‌شناسی، حقوق و حسابداری جزو رشته‌های پرطرفدار شاخه‌ی علوم انسانی هستند، زیرا افراد زیادی هرساله اقدام به انتخاب و تحصیل در این سه رشته می‌کنند.

رشته‌ی روانشناسی جزو معروف‌ترین و پردرآمدترین رشته‌های شاخه‌ی انسانی است که دانش‌آموزان زیادی هرساله دست به انتخاب این رشته و تحصیل در آن می‌زنند. این رشته در دوره‌ی لیسانس به چهار گرایش بالینی، آموزش کودکان استثنایی، صنعتی و سازمانی و عمومی تقسیم می‌شود.

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در آینده در مطب‌های خصوصی خود یا در مراکز توان‌بخشی، مدارس، کلینیک‌ها مهدکودک‌ها ، مراکز مشاوره، مراکز نگهداری سالمندان و … مشغول به کار شوند.

رشته‌ی دوم از لحاظ محبوبیت و درآمد در حوزه‌ی علوم انسانی، رشته‌ی حقوق است. تعداد گرایش‌ها و طیف شغلی این رشته بسیار وسیع و گسترده است و ابعاد مختلف زندگی بشر را احاطه کرده است. فارغ‌التحصیلان این رشته اگر در آینده در آزمون وکالت شرکت کرده و قبول شوند، می‌توانند به‌عنوان وکیل مشغول به کار شوند.

سومین رشته‌ی پرطرفدار شاخه‌ی علوم انسانی رشته‌ی حسابداری است. حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که با فراهم کردن اطلاعات لازم کمک می‌کند تا سرمایه‌گذارها، اعتباردهندگان، مدیران شرکت‌ها و نهادهای دولتی نسبت به مسائل اقتصادی بهتر بتوانند تصمیم بگیرند.

فرصت‌های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین‌ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر می‌گیرد.

بر اساس آمار و اطلاعات موجود از جمعیت ۴۶ درصدی دانشجویان رشته‌ی انسانی، ۳۰۰ هزار نفر در رشته‌ی روان‌شناسی و ۳۰۰ هزار نفر در رشته‌ی حقوق تحصیل می‌کنند که این تعداد نشان‌دهنده‌ی این امر است که دو رشته‌ی روان‌شناسی و حقوق جزو پرطرفدار و پردرآمدترین‌های رشته‌های علوم انسانی هستند.

سخن آخر

دانش‌آموزانی که در پایه‌ی نهم تصمیم به انتخاب این رشته می‌گیرند، بهتر است علاوه بر توجه به علاقه به استعدادها و مهارت‌های خود نیز دقت کنند و با لیست دروس و رشته‌های دانشگاهی و بازار کار این رشته‌ها قبل از انتخاب آشنایی کافی داشته باشند، تا تصمیمی آگاهانه بگیرند.


مهندس احمد سلام مشاور برتر کنکور آسان است
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شماره‌های
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس تلفنی