شیوه معرفی رشته کارشناسی علوم انتظامی از کنکور آسان است قسمت (۴)
گرایش مهندسی ترافیک:
در گرایش مهندسی ترافیک، طراحی سیستم ترافیک شهری آموزش داده میشود و کارشناس این رشته در هنگام طراحی خیابانها و جادهها مسؤولیت تعیین تقاطعها، میدانها، دوربرگردانها و خیابانهای یک طرفه و دو طرفه را بر عهده دارد. همچنین تعیین اینکه در چه ساعتهایی از روز باید در برخی از خیابانها طرح ترافیک اجرا شود، بر عهده کارشناس مهندس ترافیک است.
دروس تخصصی مهندسی ترافیک:
آمار احتمالات مهندسی، اصول و مبانی شهرسازی، محیطزیست و ترافیک، آشنایی با نرمافزارهای طراحی، طرح هندسی راه، ایمنی در ترافیک، سیستمهای حمل و نقل، برنامهریزی حمل و نقل شهری، اقتصاد در ترافیک و حمل و نقل، سیستمهای هوشمند ترافیک (ITS) ، مهندسی ترافیک محلی، مهندسی کنترل ترافیک.
شاخه خدمات و پشتیبانی:
کارشناسان شاخه خدمات و پشتیبانی کارشناسی علوم انتظامی در بخش اداری نیروی انتظامی فعالیت میکنند. این شاخه دارای دو گرایش ارتباطات انتظامی یا مخابرات و نرمافزار کامپیوتر است. با توجه به این که گرایشهای مخابرات و نرمافزار کامپیوتر در گروه آزمایشی ریاضی و فنی معرفی شده است، از معرفی آنها در این بخش خودداری شده است.
دروس تخصصی گرایش ارتباطات انتظامی:
فیزیک الکتریسته، کامپیوتر، ریاضیات پایه، ماشینهای الکتریکی، سازمان و وظایف لجستیک ناجا(مخابرات)، مخابرات و مدارات مخابراتی، مدارهای الکتریکی، سوئیچینگ، آنتن و انتشار امواج، اصول حفاظت و امنیت مخابرات و جنگهای الکترونیک، مدارهای منطقی ، اندازهگیری الکتریکی و الکترونیکی، الکترونیک، مخابرات پیشرفته، کارگاه برق ماشینهای الکتریکی، کارورزی.
تواناییهای لازم:
نیروی انتظامی کشور، یک سازمان نظامی است و دانشجویان این رشته باید روحیه نظامی داشته باشند تا در این رشته موفق گردند. برای مثال، پلیس باید فردی فعال، اجتماعی و قانونمند باشد؛ یعنی بر سر قانون مصالحه نکند و نگوید چون فردی پیر، جوان یا بیمار است، اگر قانونشکنی کرد، اشکالی ندارد. بویژه آن بخش از نیروی انتظامی که با متخلفان سر و کار دارد، باید در رعایت قانون بسیار مصمم باشد.
یکی دیگر از ویژگیهای پلیس، داشتن صبر و حوصله و متانت و خویشتنداری بسیار است. برای مثال کارشناس عملیات انتظامی راهور در اوج سرمای زمستان و گرمای تابستان، در وسط یک چهارراه بدون هرگونه امکانات رفاهی میایستد و انجام وظیفه میکند. بدون شک چنین فردی باید صبر و تحمل بسیاری داشته باشد. همچنین کارشناس کشف جرائم، بدون صبر و حوصله و دقت و موشکافی نمیتواند اطلاعات مورد نیاز را به دست آورد و مجرم را دستگیر کند.
شغل نیروی انتظامی یک شغل خدماتی است و مأمور نیروی انتظامی، ارتباط مستقیم با مردم دارد از سوی دیگر اکثر مراجعهکنندگان به نیروی انتظامی، بویژه مراجعهکنندگان به کارشناسان کشف جرائم و انتظامی، افرادی هستند که از لحاظ روحی شرایط مساعدی ندارند چون یا مجرم هستند یا شاکی. از همینرو، یک پلیس باید انگیزهای قوی برای خدمت به مردم داشته باشد تا در برخورد با مجرم یا شاکی میزان خدماتدهی او کاهش نیابد.در ضمن دانشجوی این رشته باید بداند که انجام مأموریتهای پی در پی در شهرهای مختلف، یکی از ویژگیهای شغلی پلیس است؛ یعنی فردی که در نیروی انتظامی فعالیت میکند، امکان دارد امسال در پایتخت باشد و سال دیگر در جنوب، شمال، شرق و یا غرب ایران خدمت کند.
مهندس احمد سلام مشاور برتر کنکور آسان است
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شمارههای
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید