0912-837-5747

رفع تنبلی به روش کنکور آسان است

رفع تنبلی به روش کنکور آسان است

اولین دلیل تنبلی کنکور، این است که بسیاری از افراد می ترسند شکست بخورند! یادتان هست یکی از فواید تنبلی، توجیهی برای شکست بود. وقتی تلاش کنید و شکست بخورید، همه می گویند: این همه می خواندی پس چرا شکست خوردی؟! وقتی هیچ تلاشی نکنید و درسی نخوانده باشید، کسی هم از شما انتظاری نخواهد داشت. به راحتی می گویید: من نخواندم اگر می خواندم قبول می شدم. ترس از شکست، در شما تنبلی بوجود می آورد. استرس درسی باعث می شود بیشتر تنبلی کرده و برنامه هایتان را اجرا نکنید. چون این در ذهن تان این که اگر بعدا شکست خوردم، نهایتا می گویم نخواندم! تلاش نکردم..

 

اما یک راه مهم غلبه بر تنبلی درس خواندن، تلاش کردن است. اگر تلاش نکنید ۱۰۰% شکست می خورید اما اگر تلاش کنید ۱۰% شکست می خورید. یعنی ۹۰% موفق خواهید شد! بیست سال بعد بابت کارهایی که نکرده اید بیشتر افسوس می خورید تا کارهایی که انجام دادید. توجهی به حرف مردم نداشته باشید زیرا هر کاری که انجام دهید آنها حرفی برای گفتن دارند. اگر رتبه خوب بیاورید می گویند، خب معلوم است این همه خرج تحصیل کردید باید رتبه خوبی می آوردید. اگر رتبه بدی بیاورید هم می گویند این همه خرجت کردند هیچی نشدی!

 

بعضی از داوطلبان می ترسند کلاسی ثبت نام کنند، مشاور تحصیلی بگیرند، کتاب بخرند و.. در این صورت می گویند انتظار دیگران از ما بالا می رود و اگر نتیجه ندهد چه باید کنیم …؟!

 

یک لحظه با خودتان فکر کنید. آیا می ارزد بخاطر دیگران دست از تنبلی کنکور برندارید؟ مگر چه اتفاق بدی قرار است بیافتد؟ آیا نمی خواهید شانس خودتان را امتحان کنید و یکبار برای همیشه بر تنبلی درس خواندن مقابله کنید؟! یادتان باشد خداوند امید شجاعان است نه بهانه ترسوها. دنبال بهانه ای برای تنبلی درس خواندن تان نباشید. بروید بجنگید تا موفق شوید. گاندی می گوید: ابتدا شما را نادیده می گیرند. سپس به شما می خندند. بعد با شما می جنگند و در نهایت شما پیروز خواهید شد.

 

مسیر موفقیت در کنکور سختی های بسیاری دارد اما می ارزد که این سختی ها را به جان بخرید تا به یک هدف بزرگ برسید . لطفا ترس هایی که از شکست دارید را کنار بگذارید و این ترس ها را بر روی کاغذ بنویسید و یکبار برای همیشه آنها را حل کنید و به طور کامل کنار بگذارید.

 

شبه نیازها

دومین دلیل تنبلی کنکوری ها، این است که شبه نیاز ها جای نیاز های اصلی را گرفته اند. این شبه نیازها باعث می شوند نتوانید به کارهای ضروری تر بپردازید. در پایین ترین قسمت هرم مازلو، که به انگیزه انسان مربوط می شود، نیازهای اصلی و فیزیولوژی انسان قرار دارد. مانند آب غذا، خواب و…

 

یک طبقه بالاتر، نیاز های امنیتی و سپس نیاز های تعلق و دوست داشتن است. در بالاترین نقطه این هرم خود شکوفایی قرار دارد. اینکه بتوانید استعداد هایتان را شکوفا کنید و بهترین خودتان شوید، بسیار مهم است. اما متاسفانه بیشتر افراد در مرحله اول و دوم این هرم مانده اند و نمی توانند به مراحل بالاتر برسند. زیرا شبه نیازها جای نیازهای اصلی شان را گرفته است.

 

یکی از این شبه نیازها گذراندن وقت بسیار زیاد، در شبکه های اجتماعی است. آن هم برای چند لایک بیشتر! برای دیدن اینکه کانال ها چه چیزی را به اشتراک گذاشته اند، یا در گروه ها چه اتفاقاتی افتاده است. این شبه نیازها تنها وقت تان را تلف می کند.

 

معلوم است با وجود شبکه های اجتماعی هیچ رغبتی به غلبه بر تنبلی درس خواندن نخواهید داشت! جالب است بدانید در تحقیقی نوشته شده بود شبکه های اجتماعی باعث ایجاد افسردگی می شوند. یکبار مشخص کنید که اگر شبکه های اجتماعی را نداشته باشید، اتفاق خاصی می افتد؟ اگر نه پس استفاده از آنها را کمتر کنید. کم کم کنار بگذارید. به خصوص هنگام مطالعه، اصلا سراغ شان نروید. مطمئن باشید چیزی را از دست نخواهید. داد بلکه چیزهای بیشتری را هم بدست خواهید آورد! نیاز اصلی شما خود شکوفایی است. مابقی شبه نیاز ها هستند. یادتان باشد وظیفه اصلی شما به کارگیری و اجرای راه های مقابله با درس نخواندن است. پس حواستان باشد شبه نیاز ها جای وظایف اصلی تان را نگیرند.

سردرگمی و نداشتن هدف

آخرین دلیل بی انگیزه بودن برای غلبه بر تنبلی درس خواندن، این است که خیلی ها نمی دانند از زندگی چه می خواهند. نمی دانند قرار است به کجا بروند. برایشان مبهم است که قرار است چه چیزی در زندگی بدست بیاورند. از طرف دیگر افرادی هم مشخص کرده اند چه می خواهند. اما راه رسیدن به آن را نمی دانند و برنامه ای برای رسیدن به آن ندارند. مهم ترین نکته این است که یک هدف برای خودتان مشخص کنید. دلایل رسیدن به هدف تان را هم بنویسید.

 

همچنین یک برنامه ریزی مناسب برای آن داشته باشید. خیلی خوب است از یک مشاور با تجربه تر از خود، که راه رسیدن به هدفتان را در زمینه کنکور می داند، کمک بگیرید. پس تکلیف تان را مشخص کنید. اینکه بسیاری از افراد برای تنبلی کنکورشان هیچ اقدامی نمی کنند، این است که ذهن شان ابهام دارد. نمی دانند که چه کاری باید انجام دهند.

 

اما شما مشخص کنید که هدفتان چیست و را ه رسیدن به آن چیست. اگر تا این مرحله راه های غلبه بر تنبلی درس خواندن را اجرا کنید، تا حدی می توانید مقابله با درس نخواندن را در سال کنکور، انجام دهید.

 

ضمنا دانلود و مطالعه کتاب “روانشناسی تنبلی” از لینک زیر کمک زیادی به رفع تنبلی می کند

تنبلی

مهندس احمد سلام مشاور برتر کنکور آسان است
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شماره‌های
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس تلفنی